Introductie

Van harte welkom op de site ‘Bewust in Beweging’ van Marjolijne van Buren-Molenaar. Marjolijne (1965) heeft sinds 1999 een praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie*.

In 1987 studeerde zij af als docente lichamelijke opvoeding en sindsdien heeft ze vele bewegingsdisciplines onderwezen. Marjolijne staat bekend als een therapeut/trainer die met enthousiasme, humor en een groot respect voor ieders unieke karakter mensen begeleidt naar een groter zelfinzicht. Naast een privépraktijk waar zij individuele therapie geeft, is ze docent bij een aantal opleidingen in lichaamsgerichte psychotherapie en van 2015 tot 2021 directeur van Bodymind Opleidingen geweest. Marjolijne is houder van het European Certificate Psychotherapy (ECP) en lid van de beroepsvereniging Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)therapie (SBLP).

“ Van jongs af aan heb ik intensief gesport en kende ik mijn lichaam slechts als instrument. Op mijn 22ste kwam ik als gevolg van een chronische voetblessure bij een haptonome terecht. Haar benadering van het lichaam als opslagplaats van emoties was een schok voor mij, maar ook een openbaring. Dit heeft ertoe geleid dat ik mijn fysieke pijn, onrust en spanning steeds meer zie als een startpunt voor verandering in plaats van een bron van irritatie. Hierdoor is mijn leven niet gemakkelijker geworden, maar wel een stuk bevredigender. Er is meer balans gekomen. Balans tussen mij en de anderen en ook balans in mijzelf. Het is niet langer ratio tegen gevoel, maar ratio mét gevoel.”

* Opgeleid bij de Stichting BodyMind Integration; via haar beroepsvereniging (SBLP) aangesloten bij de landelijk erkende SRBAG als registertherapeut en bij de Stichting Tuchtrecht Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg